Zoeken
  • Judith

Hoe met geld en tekort om te gaan

Bijgewerkt: 25 mrt 2020

And-Jala


In een vraag en antwoordspel van mij met de meest liefdevolle aanwezigheid in mijzelf schreef ik mijn eerste boek. Haar naam is And-Jala. Een naam die uitgesproken wordt als klanken in de wind. Klanken die nauwelijks in onze taal uit te spreken zijn. Evenals haar onmetelijke liefde en wijsheid. Toch doe ik een poging. Vooral om het diepe gevoel van eeuwige verbondenheid weer te geven dat zich elke keer in mij voordeed als ik deze gesprekken aanging. Maar we leven in een wereld van de dualiteit. Een wereld met een tijdlijn om onze mind te laten begrijpen hoe we hier leven. En in die wereld is het nodig dat we een tijdspad gaan en dat we leren begrijpen dat we alleen met ons hart kunnen verstaan wie we buiten die tijd en ruimte werkelijk zijn. We leven hier in de illusie van een wereld die ons leert dat we mogen kiezen voor de uitingsvorm van liefde. Maar ook dat we ten volle kunnen genieten van die reis en dit leven. Want niets is voor niets, ook onze wereld niet en evenmin ons ego.

Als we leren alles lief te hebben als zijnde onszelf, dan zien we hele andere werelden en kunnen we weer bewust ZIJN, in plaats van de onbewuste staat waarin we afgegleden zijn en waarin we alles in een negatieve flow van tekort zien. Ons hele leven, spreken en handelen is ervan doorspekt en het vraagt enorm veel aanwezigheid en praktische studie om dit in mijzelf te veranderen. Toch kan ik niet meer terug, omdat ik op heel veel gebieden rust en een positieve flow vindt die mijn leven verrijkt op manieren die ik niet voor mogelijk had gehouden.

Ik zal een stukje van een conversatie die ik met And-Jala hield hierover weergeven:

Het begon met een gesprek met iemand over dingen die niet mogelijk zouden zijn door verwacht geldgebrek. En het viel me op dat we blijkbaar meestal uitgaan van de meest negatieve verwachting en dat niet alleen, al pratende wordt steeds minder mogelijk en wordt alle ingewikkeld en moeilijk. Ik realiseerde me dat we dit op zo ontzettend veel dingen in ons leven toepassen en dat we met elkaar zelden in mogelijkheden spreken of in een positieve flow over dat wat we willen en ook niet over elkaar en onszelf. Dit creëren van onze dromen zoals het ook wel in de wet van aantrekking word benoemd, is verworden tot een ingewikkeld systeem, maar in wezen is het zo eenvoudig. Er is een ‘kleine’ mindshift voor nodig. Die van de ‘realiteit’ naar het NU moment.

And-Jala:

Jullie hebben op aarde allemaal hetzelfde doel: kiezen voor wie je werkelijk bent. Niet eens kiezen, maar ERVAREN wie je werkelijk bent. En wat jullie nodig hebben van elkaar is dat je op je eigen unieke manier het leven mag ervaren en op jouw manier uiting mag geven aan wie je echt bent. Om te ervaren wat het leven met jou doet. En de enige coaching die je nodig hebt is ondersteuning, is liefde, is positieve bevestiging van wie je bent.

En ja, het is heel erg lastig om ‘de realiteit’ zoals die zich aan jullie voordoet te omzeilen en te gaan naar het moment van NU. Het Nu waarin alle mogelijkheden open liggen en waar jouw vibratie blij wordt en tintelt en zich opent. Dat is het boek dat we geschreven hebben: je Bewust Zijn dat weer door je heen stroomt en je denksystemen vult. Het vullen van je denksystemen met dit bewust Zijn gaat over je weer openen voor alle mogelijkheden, alle vibraties, alles wat er is en ooit verlangt is door jou en wat allang gecreëerd is door jou in diezelfde vibrationele energie. Je continu openen is wat jouw Bewust ZIJN toelaat in jou en in jouw denksystemen, in jouw zijn op aarde. Het heet ook niet voor niets bewust ZIJN.

Het gaat over jouw zijn als mens hier op deze mooie aarde die wij zo koesteren en liefhebben, want we zien de schoonheid ervan en de vele mogelijkheden. Alleen jullie hebben lang bestaan vanuit een automatisme. Vanuit een ego dat jullie vertelde en uitlegde en verdedigde over waarom hij hier op deze manier de dienst uit moest maken. En het geeft allemaal niet, want het hoort allemaal bij het leven van de dualiteit waarin je beseft ‘dat ben ik niet!’ Ik ben niet het duister, maar door dat duister kan ik zien wat voor wonderschoon licht ik ben. En dat bedoel ik met steeds kiezen voor dat wat je WEL bent. En als je als mensheid eeuwenlang kiest voor dat wat je niet bent, dan ben je zo ver afgedwaald van dat wat je wel bent en zo onbewust geworden, of je niet meer bewust van wie je wel bent, dat je ook onbewust gaat leven.

En datgene wat dan door jouw denksystemen heen stroomt, wat jullie het ego zijn gaan noemen, dat kan niet anders dan los functioneren van de liefde en de Goddelijke energie die je werkelijk bent. En in zijn afgescheidenheid daarvan kan hij niet anders dan zichzelf en de geschiedenis continu herhalen, want dat is de enige ervaringswereld die hij heeft. Dus neem het hem ook niet kwalijk dat hij alleen maar het resultaat ziet, en jullie noemen dat: ‘de realiteit’. Je ego ziet alleen het resultaat van wat hij eeuwen en eeuwen lang heeft gecreëerd. In het collectief, in het persoonlijke. Eeuwen lang hebben jullie dit gecreëerd, dus kun je niet anders dan die creatie herhalen, want je weet niets anders dan dat. Dus kun je alleen maar gaan op de realiteit, want dat is je houvast. Je weet hoe dat daar gekomen is, je weet dus ook prima hoe je het opnieuw kunt creëren, namelijk met vasthouden aan die realiteit, waardoor die zich opnieuw laat zien, waardoor je weet wat er gaat komen. En of dat nou positief of negatief is, dat doet er niet toe. Je hebt houvast. Zo redeneert het ego dat jullie de ruimte hebben gegeven om in jullie denksystemen te leven.

Dit is onbewust zijn, nu hebben we het over bewust ZIJN. En Bewust Zijn betekent dat je je bewust wordt van waar je mee bezig bent.

‘Wie ben ik werkelijk?’

En dan zie je ineens dat je werkelijk iets heel anders bent dan al het duister, dan alle “ja maars” en tegenwerpingen, dan alle controle-acties die je ego onderneemt waardoor je steeds weer en weer hetzelfde creëert.

Jij bent niet je realiteit. Realiteit is statisch, want controleerbaar. Helemaal als je hem elk keer weer opnieuw creëert. Jouw werkelijke zijn is flexibel, jouw werkelijke zijn is vol met mogelijkheden. Jouw werkelijke zijn is liefde, is stroming. Jouw werkelijke zijn staat niet vast. Jouw ZIJN is alleen in dit moment. En in dit moment kun jij elke keer opnieuw kiezen voor dat wat je werkelijk wilt, hoe je je wilt uiten en met welke energie je je zelf wilt omhullen. Als je je bewust wordt van deze keuzemogelijkheid en waarom je daar voor kiest, dan gaat dat bewuste zijn weer terugstromen in jouw denksystemen. En dan kun je niet meer terug. Dan kun je niet meer negatief spreken over alles en iedereen. Dan kun je niet telkens maar weer opnieuw hetzelfde creëren. Dat is onmogelijk, het klopt niet meer.

Het is heel mooi dat je dit begeleidingssysteem gebruikt om te kiezen voor wat wel wilt. Als je dan voelt dat je wegglijdt, in een gesprek of in een situatie, weg van jouw liefde en goed voelen en weg van jouw Goddelijke vibratie, van dat wie je werkelijk bent, een wezen vol vibrationele mogelijkheden, vol leven, vol bruisende energie, dan kun je het stoppen en zeggen: ‘Nee, dit is niet wat ik wil!’

‘Dan kun je kiezen: Ik wil verbonden zijn met mijn Goddelijke, liefdevolle inspiratie en ik wil hoe dan ook geloven in dat wat ik allang gemanifesteerd heb in mijn vibratie in wie ik geworden ben uit wat ik heb geleefd. Ik geloof in dat waar mijn verlangen al zolang naar uitgaat dat ik nu weet dat ik de enige ben die het stopt door ‘Ja maar…” te roepen en vul maar in. ‘Ik wil het niet meer’. Als je weet dat je iets niet wilt, dan kun je je daarop focussen, maar dan wordt het alleen maar groter en zal zich meer van dat in je vibratie manifesteren. Maar je kunt ook zeggen: ‘Nu weet ik wat ik WEL wil en daar kies ik voor en daar onderneem ik actie in.’

Dan mag het nog zo moeilijk lijken, eigenlijk is het dat niet. Want te midden van alles kun jij blijven staan in jouw keuze. Ik weet dat anderen je tegen zullen spreken en dat ze je om de oren zullen gooien met de realiteit: ‘Ja maar... de realiteit is dat ik geen geld heb op mijn bankrekening en er moet geld komen en vanuit daar maak ik mijn keuzes.’

Ja, wat een patstelling is dat? Want waar leef je dan voor? Voor geld. Maar jullie zijn niet naar de aarde gekomen om voor geld te leven. Jullie zijn naar de aarde gekomen om te genieten van het leven en te ontdekken en ervaren wie je bent. Het is nooit de bedoeling geweest dat jij voor geld leefde, het is de bedoeling dat geld voor jou leeft. Dat geld een ondersteuning is in jouw vibratie. En als jouw vibratie er een is van een overvloed aan mogelijkheden, dan is er ook een overvloed aan financiële steun. Het kan niet anders. Maar als je de hele tijd roept ‘Ja maar..’ en vul maar in, dan ondersteun je jezelf niet meer. Dan ondersteun je alleen nog maar je ‘gebrek’ of tekort aan … En wat laat dat in jullie wereld als eerste zien? Geld! En daarmee is geld een van je grootste leraren geworden. Een engel op je pad. Een hele bijzondere engel want die verdeelt zich in triljoenen delen en zij komt bij iedereen! Hoe verbonden zijn jullie!

Maar hoe kun je die verbinding nu los maken van de negatieve flow, van de negatieve mindset? Los van het enorm grote tekort denken. Dat kun je doen door je los te maken uit dat systeem. Door jezelf er als het ware naast te zetten. Niet minder, niet beter, gewoon ernaast. Maak jezelf los van dat systeem en breng dan een nieuw systeem op gang. Deel vonken van licht uit over de wereld met de boodschap erbij dat deze stroom van verbinding liefde is en … ontzettend veel dankbaarheid. Dankbaarheid voor jouw bestaan, dankbaarheid voor de steun, dankbaarheid voor de overvloed, voor de mogelijkheden, voor de potenties, voor dat wat je in wezen bent.

Geld laat je dat zien, wie jij in wezen bent.

Het geld wat je hebt, draagt vibrationeel jouw naam! Geld zal de energie van jou uitdragen de wereld in. En welke energie wil jij dat het meeneemt? Je mag het allemaal in liefde ontvangen en weer door laten stromen. Wees je bewust daarvan, elke keer als je betaald of geld ontvangt, hoeveel energie van liefde je in transactie kunt zetten. Probeer elke keer als iemand zich tegenover jou negatief uit over geld, te zien dat het zijn of haar angst is voor tekort. En dat geeft niet. Je kunt dan extra overvloed aan liefde geven. Want dat is de energie van geld. En dan kun je misschien niet de harde munt geven of de cijfertjes op de bank, maar je kunt je liefde geven, dat is waar geld voor staat: voor de vreugde van het leven!

Geef je begrip, je compassie, laat je geduld zien en toon je liefde. Blijf staan in wie jij bent en hoe je het leven wilt ervaren. We zijn trots op jullie keuzes. Wees ook trots op jezelf en ondersteun je zelf waar je maar kunt en het leven zal jou ondersteunen waar je maar wilt.45 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook App Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Twitter App Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

  © 2020  by Judith Groeneveld